Palvelut

LAULUTUNNIT

”Miten kenenkään ääni voi kestää jopa vuosikymmeniä, kun kuukausia kestävillä kiertueilla vedetään koko ajan korkealta ja kovaa ja pistetään vielä säröt ja örinät päälle…?”

”Miten välttyisin äänen käheytymiseltä?”

”Miten voisin laulaa korkeammalle/matalammalle/kovempaa/hiljempaa?”

Vastaus on: Oikea tekniikka!

Opetan kaiken tasoisia laulajia vasta-alkajista pitkälle edenneisiin sekä ammattilaisiin. Opetukseni pohjautuu CVT (Complete Vocal Technique) – metodiin, jota voisi lyhyesti kuvata työkalupakiksi kaikkien mahdollisten soundien tuottamiseen terveellä tavalla. CVT kattaa kaikki genret ja sisältää myös efektit (esim. Distortion, Rattle, Growl), joita mikään muu metodi ei kattavasti opeta. CVT:stä löydät lisää tietoa täältä: https://completevocal.institute. CVT sopii kaikille ja sitä voidaan opettaa helposti ja luontevasti myös etäopetuksena esimerkiksi Zoomin tai Skypen kautta.

CVT sopii kaikenlaiseen äänenkäyttöön ja siitä hyötyvät laulajien lisäksi myös mm. opettajat, näyttelijät, johtajat, poliitikot, urheiluvalmentajat, cheerleaderit, luennoitsijat, kouluttajat, lastentarhanopettajat, liikunnanohjaajat ym. Tule käymään yksilötunnilla (lähi- tai etä-) tai pyydä tarjous esimerkiksi työpaikan ryhmäkoulutukseen!

PUHEÄÄNENKÄYTÖN KOULUTUS

”Miten saisin ääneni kantamaan kiljuvan lapsilauman yli tai katsomon viimeiselle riville asti?”

”Miten pystyisin muuntamaan saundiani ja tekemään esimerkiksi dubbausrooleja varten erilaisia efektejä?”

”Miten välttyisin äänen käheytymiseltä?”

”Miten saisin puheeseeni voimaa ja auktoriteettiä?”

Vastaus on: Oikea tekniikka!

CVT sopii kaikenlaiseen äänenkäyttöön ja siitä hyötyvät laulajien lisäksi myös mm. opettajat, näyttelijät, johtajat, luennoitsijat, kouluttajat, lastentarhanopettajat, liikunnanohjaajat ym. Tule käymään yksilötunnilla (lähi- tai etä-) tai pyydä tarjous esimerkiksi työpaikan ryhmäkoulutukseen!

CVT-KURSSIT

Järjestän opetustiloissani säännöllisesti CVT-johdantokursseja ja tuon 1-3-tuntisen introworkshopin tilauksesta myös muualle. Kurssilla käydään läpi koko CVT-tekniikka pähkinänkuoressa (3 perusperiaatetta, 4 moodia, äänenväri ja efektit) ja tehdään yhdessä harjoituksia, joiden myötä kaikki pääsevät kokeilemaan tekniikoita rennosti ryhmässä. Järjestän johdantokursseja myös etänä ilmaisella Zoom-videopuhelualustalla. Seuraa ilmoittelua! 

Syksyllä 2021 on Rovala-opistoon tulossa CVT-alkeiskurssi ja kevään 2022 aikana pidän samassa paikassa myös CVT-jatkokurssin! Seuraa ilmoittelua!

KUOROKOULUTUS

Kaipaako kuorosi piristysruisketta puhtauden/soinnin/laulutekniikan ja/tai ohjelmiston suhteen?

Kuoro on ollut pääinstrumenttini Sibelius-Akatemian opintojeni alkuajoista lähtien! Suoritin kuoronjohdon A-tutkintoni (ent. diplomitutkinto) vuonna 1998 ja valmistuin musiikin maisteriksi kirkkomusiikin osaston (v.2003) lisäksi myös orkesterin- ja kuoronjohdon osastolta (v.2004). Olen johtanut lukuisia erityyppisiä kuoroja jo vuodesta 1991 – ja jatkan edelleen! Koulutan myös kuoronjohtajia. Pyydä tarjous juuri teidän kuorollenne sopivasta koulutuksesta!

HOX! Myös kuoroja voi mainiosti kouluttaa etänä Zoomissa! 

ESIINTYMISEN JA TULKINNAN KOULUTUS

”Miten teen biisistä omannäköiseni?”

”Miten voisin vaihtaa tulkinnan näkökulmaa, kun esitän samaa kappaletta useita kertoja?”

”Miten erottuisin edukseni vaikkapa karaokekilpailuissa?”

”Kuinka voisin vapautua esiintymisjännityksestä?”

Minut voi tilata opettamaan tulkintaa ja esiintymistä sekä yksilö- että ryhmätasolla. Tulkinnan työkaluja voi opiskella kaikissa tapauksissa myös erikseen, ilman lauluteknisiin haasteisiin paneutumista. Tule käymään soolotunnilla (lähi- tai etä-) tai pyydä tarjous isompaa kokonaisuutta varten!